Carnavalsfestijn Watt Zat Udenhout

Een veilig en gereguleerd evenement door het professionalisme van Allfence

Carnavalszondag staat Udenhout voor de achtste keer in het teken van het spektakel van Watt Zat: De Old School Carnavals Party. Een muzikaal buitengebeuren op het Tongerloplein in Udenhout, georganiseerd door de Stichting Watt Zat Events. Een bijzondere rol bij de organisatie van dit festijn is weggelegd voor Allfence uit Best, toeleverancier van een uitgebreid scala aan bouw- en evenementenhekken.

 

“Rond thema’s als: veiligheid; het reguleren van de toegang tot het evenement en het reduceren van het geluid voor omwonenden, zodat zij geen overlast ondervinden, speelt bij het bedrijf uit Best een cruciale rol”, zegt Ruud Schapendonk, bestuurslid van de organiserende stichting Watt Zat Events.

 

"Wat acht jaar geleden begon als een wild carnavalsidee groeide uit tot één van de absolute hoogtepunten van de Udenhoutse carnaval."; zo vertelt Ruud Schapendonk; Stichting Watt Zat Events

 

Een wild carnavalsidee

Wat acht jaar geleden begon als een wild carnavalsidee groeide uit tot één van de absolute hoogtepunten van de Udenhoutse carnaval. Een festijn waar twee muziekstijlen elkaar treffen, namelijk carnavals-housemuziek en aprés ski-carnavalsmuziek. Ruud Schapendonk: “Het evenement is spontaan ontstaan toen we tijdens de Udenhoutse carnavalsoptocht de muziek op de wagens die carnavals-housemuziek draaiden met elkaar verbonden. Het werd een gigantische kakafonie aan geluid. Maar het sloeg wel dermate aan, dat we er een jaarlijks evenement van hebben gemaakt, met op zijn top liefst 5.000 bezoekers. Om de veiligheid beter te waarborgen, mogelijke geluidsoverlast voor de omgeving te voorkomen en concurrentie met andere carnavalsevenementen te kunnen handelen, hebben we dit jaar gekozen voor een maximaal bezoekersaantal van 3000 mensen.

Partner in het proces

Vanaf de eerste uitgave van Watt Zat is Allfence uit Best een gerespecteerd partner wat betreft de levering van alle hekwerken. “Voordeel van Allfence is dat ze beschikken over een zeer breed scala aan hekwerken. Door te werken met één leverancier als Allfence verloopt de communicatie over één persoon en dus veel flexibeler. Zij denken met ons mee in het bieden van de juiste oplossingen.”

 

Gereguleerde toegang

Het plein waar het evenement plaatsvindt is de parkeerplaats van aanliggende supermarktketens. Op maandagochtend dient het hele plein weer vrij te zijn voor winkelbezoekers. Allfence denkt daarin met ons mee. Op zondagavond - direct na afloop van het evenement - zetten wij de hekken op speciaal door Allfence aangeleverde all-in service containers, die het snel laden en lossen vereenvoudigen. Op maandagochtend in alle vroegte halen hun transporteurs de bokken met hekken op en om half negen zie je niet meer dat er een dergelijk spektakel heeft plaatsgevonden.”

 

Geen overlast voor omwonenden

Een ander belangrijk item is de geluidreductie voor de bewoners van een aangrenzende zijstraat. “Allfence levert geluiddempende hekken, die we bij de ingang van deze straat plaatsen, waardoor het geluid sterk wordt gereduceerd en geen overlast veroorzaakt voor de bewoners. En naast het volledig afzetten van het plein maken we gebruik van tunnelstripes en beveiligingssluizen, een hekwerklijn die ons helpt te kunnen zorgen voor een gereguleerde en gecontroleerde toegang. We willen hiermee zorgen voor een veilig en gecontroleerd bezoekersaantal en verloop, aldus Schapendonk. 

 

Optimale serviceverlening

“Die samenwerking met Allfence; hun optimale serviceverlening en brede assortiment aan hekwerken maken dat wij een Watt Zat-evenement kunnen organiseren waarbij veiligheid, regulering van bezoekers en geluidreductie voor omwonende voorop staat. Want een feest moet wel voor iedereen een feest zijn en blijven. Daar helpt Allfence bij!”, aldus Ruud Schapendonk.