Allfence Rocks

Een terugblik op het evenementenseizoen

Terwijl we genieten van een prachtige nazomer, heeft het evenementenseizoen z’n piek inmiddels achter de rug. Miljoenen mensen bezochten de afgelopen maanden festivals en evenementen in Nederland en België. Voor Allfence ieder jaar weer een periode om naar uit te kijken.


De afgelopen maanden is er extra hard gewerkt bij Allfence. Vooral in de vakantieperiode vinden er veel evenementen plaats. Vrachtwagens rijden af en aan met hekwerkoplossingen voor kleine en grote evenementen.

Voor het slagen van een evenement ben je afhankelijk van ontzettend veel factoren, die je voor een groot deel zelf in de hand hebt. Met haar ervaring en oplossingen levert Allfence een belangrijke bijdrage aan de veiligheid, beheersbaarheid en beleving op en om het terrein of parcours. Zo heeft de organisatie de handen vrij voor het evenement zelf.

Elk evenement vraagt om een eigen benadering
Bij de GP in Valkenswaard rijden er twee dagen lang van ’s-morgens vroeg tot in het begin van de avond motoren uit diverse klassen over een speciaal uitgestippeld parcours. Voor de veiligheid van zowel deelnemers als bezoekers worden er langs het parcours hekwerken geplaatst.


Bij het festival Jazz in Duketown treden er in vier dagen verspreid over tien podia tientallen acts op en wordt Den Bosch door een kleine tweehonderdduizend mensen bezocht. Bij meerdere podia komen enthousiaste bezoekers en vormen de stagebarriers een veilige buffer tussen podium en publiek. Het publiek kan ongehinderd en veilig genieten van een optreden. Daar waar nodig worden hekken geplaatst om alles in goede banen te leiden.

Nijmeegse Vierdaagse
Dit jaar was de 100e Vierdaagse van Nijmegen. Als grootste sportevenement van Nederland altijd één van onze mooiste uitdagingen. Vier dagen lang een veranderend en kilometers lang parcours. Het aantal deelnemers is enorm en er worden geen moment concessies gedaan aan de veiligheid. Kilometers hekwerken zorgen voor bescherming van deelnemers en toeschouwers en de Allfence schuifpoort biedt in geval van nood snel toegang aan hulpdiensten. Tijdens de finish wordt er door onze jongens in een kort tijdbestek vijf kilometer aan dranghekken geplaatst en weer afgebouwd om het centrum van Nijmegen weer toegankelijk te maken voor het verkeer.


Al vier jaar is Allfence vaste partner van Heijmans bij deze organisatie. De organisatie van een evenement neemt maanden in beslag. Maanden waarin beslissingen op allerlei vlakken genomen worden. Veel leveranciers worden al in een vroeg stadium bij het proces betrokken. Zo ook Allfence. In theorie kun je vandaag bestellen en heb je morgen je materialen in huis. In de praktijk kijk je samen hoe je een en ander het beste vorm kunt geven. Het is een vertrouwensrelatie waarbij alleen het beste eindresultaat geldt.

 

Tomorrowland
Met ruim 60 kilometer hekwerk reed Allfence naar Tomorrowland in Boom in België. Voor ons altijd een fantastisch logistiek proces.
Vanuit de hele wereld komen ze naar dit festival. Veel van de bezoekers overnachten op Dreamville. Ook alle hotels in de omgeving van Boom zitten al maanden van tevoren volgeboekt. Als het festival eenmaal van start gaat, komen grote hoeveelheden mensen naar het terrein. Allemaal op een andere manier. Auto’s gaan naar een parkeerplaats, fietsen gaan naar een stalling en bussen rijden af en aan.


Op het terrein worden kilometers hekken voorzien van zeilen in de stijl en sfeer van het evenement. De lage inkom wordt ingezet om de stromen mensen te begeleiden en ook onze tentconstructies fungeren als in- en uitgang op het evenement.

Optimale beleving
Beleving wordt steeds belangrijker. In zijn algemeenheid, maar zeker ook bij evenementen. Daarnaast is er meer mogelijk. Voor een optimale beleving zie je daardoor vaker dat een omheining niet langer alleen een hekwerk met een wit of zwart doek is, maar dat zo’n doek in de sfeer van het evenement meegaat.


Organiseer jij een evenement? Wij als leverancier denken graag mee in de plannen en je enthousiasme. Wij hebben ervaring met de uitdagingen en denken mee aan oplossingen. Een vorm van samenwerken die Allfence al jaren met plezier én succes toepast.