Bouwhek huren op de bouwplaats

Een veilige en rustige bouwplaats, wat kies je waarvoor?

Veiligheid op de bouwplaats wordt van steeds groter belang. Veilig werken in een rustige omgeving staat voor veel bouwbedrijven boven alles. Bouwhekken spelen hierbij een belangrijke rol. In dit artikel wordt toegelicht waarom het huren van een bouwhek direct bijdraagt aan een positief werkklimaat op de bouwplaats. Daarnaast worden de diverse typen bouwhekken die te huur zijn uiteen gezet. 

 

Wat is een bouwhek?
Een bouwhek is een stalen constructie om de gehele bouwplaats, of plekken daarvan, af te schermen of de toegang te controleren. Bouwhekken zorgen ervoor dat onbevoegden het terrein niet opkomen en zorgen voor afscherming van gevaarlijke locaties. Bouwhekken zijn gemaakt van zware buizen en een staalmat van dikke draden. Daarnaast zijn ze vaak voorzien van ingelaste hoekverstevigingen en een verticale middenbuis, waardoor de bouwhekken tegen een stootje kunnen.

Welke typen bouwhekken zijn er te huur?
Om een uiterst veilige werkomgeving te creëren worden onderstaande bouwhekken veelal ingezet; per categorie of met elkaar gecombineerd. Doordat er veel uiteenlopende eisen gesteld worden rondom een bouwplaats is het logisch dat het aanbod bouwhekken erg gevarieerd is. Zo is er voor ieder bouwproject de ideale afzetting samen te stellen.


1. 1-meter hoog bouwhek
Dit bouwhek is een licht en multifunctioneel hek, te gebruiken als geleiding op plaatsen waar overzicht belangrijk is. Denk hierbij aan het markeren van paden voor voetgangers of fietsers of het aanbrengen van andere scheidingslijnen. Routes zijn herkenbaar en voorzieningen in één oogopslag te vinden. Daarnaast wordt dit bouwhek gebruikt als verhoging van andere hekken tot aan een hoogte van ruim drie meter.

2. Bouwhek met zeil
Een bouwhek met zeil, verkrijgbaar in diverse kleuren, huur je voor het afschermen van je bouwplaats. Met dit brandvertragende zeil scherm je het terrein en evenement eenvoudig en effectief af en onttrek je ‘verboden terrein’ aan het zicht, zoals opslaglocaties.

3. Demphek
Dit demphek huur je om het geluid op het bouwterrein te reduceren. Daarmee beperk je niet alleen overlast voor omwonenden maar ook voor gasten en medewerkers. Het demphek is voorzien van een gewatteerd en geluidsabsorberend zeil dat gegarandeerd geluidsvolumes reduceert met gemiddeld 17dB. Een demphek zorgt voor een betere positie bij (EMVI-) aanbestedingen. Daarnaast kun je op de bouwplaats eerder en langer gebruik maken van sloophamers, aggregaten en andere gereedschappen.

4. Materieeldienst bouwhek
Een materieeldienst bouwhek is gemaakt van zware buizen en een goed gespannen staalmat van dikke draden, waardoor het uiterst robuust is. Dit bouwhek is voorzien van 100% rondom handgelaste hoekpunten. Dit zorgt voor stevigheid, voorkomt beschadigingen en buigingen in je hekwerk en verlengt de levensduur. De overmaatse staalmat steekt boven iets uit, zo voorkom je overklimmen. Dat bevordert de veiligheid op en om het bouwterrein; allemaal redenen om dit type bouwhek te huren.

5. Allcatras bouwhek
Een Allcatrashek is uitgevoerd met een fijne maas, die aan de bovenzijde van het hek doorloopt. Dit ontmoedigt onbevoegden om via het hek je terrein te betreden. Bovenal zorg je met het hek voor een uiterst solide omheining van je terrein, die de veiligheid van je mensen en omwonenden ten goede komt.

6. Middenbuis 4x4 bouwhek
Het middenbuishek 4x4 is robuust uitgevoerd met een extra ingelaste verticale middenbuis. Dikke staaldraden zorgen voor meer stijfheid en voorkomen snelle beschadigingen en doorbuigen. De robuuste uitvoering zorgt ervoor dat dit hek extra stevig is, waardoor ook de levensduur van dit hek automatisch verlengd wordt.

7. Medium bouwhek
Het mediumhek is een volwaardig relatief zwaar hek met een opgelaste staalmat. De buizen zijn handmatig gelast en het geheel is naverzinkt. In veeleisende bouwomgevingen bewijst dit hek dan ook keer op keer en langdurig zijn kracht.

8. Damwandhek
Het profiel en de samenstelling van het damwand bouwhek zorgen ervoor dat het terrein niet wordt betreden door onbevoegden. Met het huren van dit type bouwhek zorg je ervoor dat eroverheen klimmen of eronderdoor kruipen lastig wordt. Je mensen, medewerkers en omwonenden zijn veilig, er worden geen fietsen tegen aan gestald en het ontneemt het zicht. Daarnaast is er ook het damwand bouwhek halfopen verkrijgbaar. Dit is de oplossing in de binnenstad. Het weert pottenkijkers en voorkomt verblinding van je medewerkers door koplampen. Goederen en afval houd je grotendeels uit het zicht én door zijn profiel is het hek onaantrekkelijk voor graffitispuiters.

9. Draaipoort
Twee poortvleugels met een kleine draaicirkel bieden een herkenbare toegang tot het terrein. Ideaal als doorgang voor medewerkers en leveranciers, speciaal ontwikkeld voor tijdelijke locaties. Robuust uitgevoerd en daardoor geschikt voor intensief gebruik. De draaipoort koppel je snel en eenvoudig aan je bouwhekwerk. De draaipoort is direct herkenbaar als toegangspoort en kun je eventueel voorzien van extra aanduidingen. Zo heb je zicht op wie je terrein betreedt en verlies jij en je leveranciers geen kostbare tijd.

10. Economische bouwhekken
Een economisch bouwhek is een voorverzinkt hek dat eenvoudig te plaatsen, monteren en demonteren is door één persoon. Het hek is leverbaar in drie uitvoeringen: basic, light en medium, elk met een eigen kwaliteit en gewicht. Dit bouwhek is ideaal om te huren bij bouwprojecten met een laag risicoprofiel.

11. Gaas bouwhek
Je kunt er ook voor kiezen om afzettingen te huren zoals palen met gaas als betaalbaar alternatief voor bouwhekken. Gaashekwerk is als semipermanent een functionele oplossing voor het afbakenen van verschillende terreinen.

12. Schuifhek
Met het huren van een schuifhek creëer je een praktische, veilige en herkenbare doorgang op je terrein. Een schuifhek is eenvoudig te openen en te sluiten zonder draaicirkel. Je creëert in een handomdraai een nooduitgang, een toegang voor leveranciers of een oversteekplaats. Je plaatst deze eenvoudig tussen elk tijdelijk of semipermanent bouwhek.


Bouwhek huren
Met het huren van bovenstaande typen bouwhekken is er voor ieder bouwproject een veilige werkplaats te creëren. Zo kunnen werknemers hun werk uitvoeren zonder afgeleid te zijn van onbevoegden en houden bouwhekken dieven buiten de deur, doordat het terrein goed is afgesloten. Kortom, met het huren van bouwhekken zorg je voor een optimaal werkklimaat.