De branch barst van de dynamiek

In gesprek met Mark van Beekum

Lees het artikel als PDF.

Tijdens Festivak werd de app Kies Hekje van Allfence geïntroduceerd. Als leverancier van tijdelijke hekwerkoplossingen mocht deze app niet ontbreken aan het assortiment. “De app is snel, makkelijk en bespaart tijd en geld. Heel belangrijk in de evenementenbranche. Maar we doen veel meer!” aldus Mark van Beekum van Allfence. Tijd voor een bezoek aan Best.

 

“Het digitale tijdperk waarin we leven vraagt ook van Allfence om met de tijd mee te gaan. Bellen of faxen is niet meer van deze tijd. Onze website is overzichtelijk en wijst je snel de juiste weg, maar een app is nóg gebruiksvriendelijker. Vandaar de keuze voor de app Kies Hekje.”

 

Leverancier van tijdelijke hekwerkoplossingen Allfence in Best denkt graag mee met de klanten. In het dagelijks contact in de bouw en de evenementenbranche staat ‘oplossen’ centraal, meer dan het verhuren van materialen. Met haar nieuwe webshop ‘Kies Hekje’ maakt Allfence het haar klanten wel héél erg makkelijk.
Materialen huren, een offerte aanvragen of een retourzending aanmelden kan voortaan vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week online. Mark van Beekum: “In de evenementenbranche - en de bouw - barst het van de dynamiek. Beslissingen worden soms direct op locatie genomen en onze klanten overzien niet altijd alles vooraf.”

 

"Het digitale tijdperk waarin we leven vraagt ook van Allfence om met de tijd mee te gaan."

Vroeger moest een partij op een gezette tijd eerst terug naar de productie-unit op een evenemententerrein om te overleggen. Tegenwoordig heeft iedereen een mobieltje en kan vanaf iedere plek op ieder tijdstip overleg plaatsvinden via de telefoon of een (groeps)app. “Soms moet je direct kunnen handelen en de juiste oplossing vinden. Met Kies Hekje zorgt Allfence dat dat kan.”

Dat ‘snelheid en gemak’ voorop staan zie je direct terug: de webpagina is zeer overzichtelijk en ingericht voor zowel eerste bezoekers als snelle beslissers. Er zijn buttons voor ‘snel huren’, voor het melden van een retourzending en het aanvragen van een offerte. Wil je meer weten over producten om een goede keuze te maken, dan blader je door de productcatalogus. Eenmalig maken klanten een account aan via Allfence.nl/hekje. Daarna gaat de rest vanzelf. Als het nodig is zijn gegevens zo weer aangepast.

De online tool wordt de komende weken bij klanten geïntroduceerd. Op de eerste bestelling die via ‘Kies Hekje’ binnenkomt, geldt (tot 1 januari 2018) een introductiekorting van 20%*. ”Je kunt op de app invullen wat je nodig hebt, maar dan is er nog geen order! Wij moeten de voorraad en levering eerst checken. We zitten nu nog in de finetuneperiode, zodat we straks als het outdoor seizoen van 2018 begint een strakke app hebben die werkelijk iets toevoegt.”

Jong & dynamisch team
“Allfence bestaat uit een jong en dynamisch team, dat bestaat uit acht vaste medewerkers. Ieder van ons heeft zijn of haar eigen specialisme; zo hebben we diverse adviseurs voor zowel de bouw als evenementen en een logistiek coördinator. Maar we kennen een platte organisatie en zorgen er samen voor dat de juiste oplossing voor de klant wordt geboden. Daarnaast werken we met zzp’er transporteurs en montageteams die meer ter plekke zijn dan wij. Allfence levert de gewenste producten, maar de transporteurs en montageteams zijn ter plekke tijdens de op- en afbouw van een evenement. Als er dan vragen zijn die zij niet direct kunnen oplossen, worden die aan Allfence teruggekoppeld. We denken graag met de klant mee en pakken niet klakkeloos iedere order aan. Als een klant iets voor 2000 euro bestelt en wij denken dat het ook voor 1500 euro kan, dan zijn wij daar transparant in. We willen namelijk graag een lange termijn samenwerking aangaan en kiezen niet voor het snelle geld.”

 

Foodfestivals & Sportevenementen
Allfence heeft een verleden in de bouw, maar zo eind jaren negentig heeft het bedrijf kennis gemaakt met de evenementenbranche. Mark: “Vanwege onze ervaringen in de bouw werden we gevraagd om tijdelijke hekwerkoplossingen te leveren voor evenementen. Daar bleek een groeiende vraag naar te zijn en inmiddels zijn evenementen booming en hebben we 75 kilometer aan hekwerken bestemd voor evenementen in de opslag in het Belgische Overpelt staan.

Voor de bouw geldt dat we het hele jaar door wel goed zaken kunnen doen, voor de outdoor evenementenbranche ben je toch meer gebonden aan het seizoen, met nog altijd de piek in de zomermaanden.
We merken wel dat er hier ook een veranderende tendens gaande is. Er vinden ook steeds meer evenementen buiten het seizoen om plaats, ook blijft het aantal  evenementen nog altijd groeien. Naast nieuwe muziek en dancefestivals, is er ook een sterke groei in foodtruckfestivals en sportevenementen.

Zo zijn wij al jaren betrokken bij De Nijmeegse Vierdaagse waar gedurende vier dagen meerdere wandeltochten worden uitgezet. De afstanden variëren van 30-40-50 kilometer. Veelal is dit nog prima te bewegwijzeren met bordjes met 30-40-50 erop, maar al met al vraagt het ook om heel veel hekwerk. Voor het parcours, maar ook voor aanverwante zaken als parkeren, hulpposten, afzetten van gebieden die niet voor iedereen toegankelijk zijn, garderobe, oversteekplaatsen,toegangspoorten, etc. Sportgerelateerde evenementen, denk aan  hardloopevenementen als (inter)nationale marathons en lokale wedstrijden en obstacle runs vragen ook om veel hekwerk. Alleen al voor het afzetten van het parcours. Een marathon is ruim 42 kilometer en dat dan maal twee, dat is voor ons een interessante markt om in de gaten te houden. Hetzelfde geldt voor de obstacle runs: hekken gelden hier als afzetting, maar zeker ook als onderdeel van het parcours.

Wielerwedstrijden zijn in België al heel erg in trek, in Nederland leeft dat nog iets minder. Er wordt nog veel met de bekende rood-witte linten afgezet, maar in verband met het aanscherpen van de veiligheid en het doorontwikkelen van de hekken neemt de vraag naar hekken toe. We hebben nu ook finish barriers in ons assortiment toegevoegd. Met deze speciale finish barriers zorg je aan het einde van een parcours van bijvoorbeeld een wielerwedstrijd of marathon voor een obstakelvrije finish. Het hek heeft aan de voorkant geen uitstekende poten. Ook staan deze finish barriers in een hoek van 70 graden van het parcours af. Door deze twee speciale kenmerken waarborg je de veiligheid tijdens de finish van de wedstrijd en worden ongevallen bij bijvoorbeeld een massasprint voorkomen.Dat verhoogt de veiligheid voor zowel de wielrenners als de toeschouwers en daarmee ook de positieve beleving van het evenement.”

 

Duurzaam
Duurzaamheid is niet meer weg te denken. Ook Allfence draagt hier haar steentje aan bij. Mark: “Het pand waar we nu zitten is drie jaar oud en we proberen de CO2-footprint zo minimaal mogelijk te houden. Denk hierbij aan: klimaatneutraal, ventilatiesysteem en koudewarmteregeling. Ook niet onbelangrijk is dat we digitaal werken, zonder papier! We hebben allemaal een clean desk, onze trucks rijden volgens de Euro6-norm, we maken onze aantekeningen in een Bambook - een soort whiteboardschrijfblok - en hebben elektrische bedrijfsauto’s voor de deur staan. Het team heeft een cursus gehad om zo spaarzaam mogelijk te rijden en dat wordt ook bijgehouden in een systeem. Ik durf te zeggen dat Allfence hier een voortrekkersrol inneemt.”

Het hekwerk van Allfence is veelal naverzinkt hekwerk. “Dat is op het eerste gezicht niet direct het allervriendelijkst voor het milieu, maar de hekken zijn voor de verhuur en kennen een levensduur van (minimaal) acht jaar.”
Zoals Mark al eerder aangaf, wil Allfence de evenementenmarkt nog meer veroveren. “Naast hekken leveren we ook aanverwante service of producten voor de schoonmaak en onderhoud. Niet onbelangrijk bij het direct doorverhuren van de hekken. Denk aan bladblazers voor de troep die mensen tussen de barriers stoppen, zoals bekers en frietzakjes. Als ze van het ene evenement doorgaan naar het andere dan moet dat wel schoon zijn, dus vandaar de blazer en aanverwante schoonmaakmogelijkheden.”

Allfence denkt graag met de klanten mee en maakt daarin geen onderscheid tussen de hoeveelheid meters hekwerk die ze kwijt kunnen. Mark
wijst op twee afbeeldingen die in zijn kantoor aan de wand hangen. Op de foto’s staat het beroemde evenement Tomorrowland in België. Een luchtfoto van 2005 en een luchtfoto van 2015. “Tomorrowland is ook klein begonnen en kijk waar ze nu staan! Toen stonden we voor ze klaar en nu nog steeds. We zijn samen gegroeid en weten wat we aan elkaar hebben. Dat geldt denk ik voor al onze klanten. Door onze jonge dynamische teamgeest gaan we mee met de snelle ontwikkelingen die de evenementenbranche doormaakt.

Goede hekwerken zijn onmisbaar op een evenement, maar achter de verhuur zit een fijn team dat graag meedenkt. Om af te sluiten met een term van ons: Allfence. Dat staat!”