How To: montage van hek, klem en schoor

Hekwerk plaatsing met gemak

Voor borging van kwaliteit, veiligheid en stabiliteit is het van belang om het geleverde hekwerk stevig aan elkaar te koppelen. In sommige situaties is extra aandacht voor de afzetting nodig. Deze How To: ‘Montage van hek, klem en schoor’, geeft exact aan op welke punten extra aandacht leidt tot veilig hekwerk. Zeker als je hekwerk in de wind staat, als er vaak mensen tegen aanleunen, als het er na langdurig gebruik nog representatief uit dient te zien of als het hekwerk met zeil betreft, bevelen we hekwerk in combinatie met schoren aan. Daarmee zorg je ervoor dat de hekken stevig verankerd zijn, waarmee de stabiliteit automatisch verhoogd wordt.

 

Inzet_How To_hek_klem_schoor.jpg  Inzet_How To_hek_klem_schoor_2.jpg  Inzet_How To_hek_klem_schoor_3.jpg

 

Hoe voer je dit snel en vakkundig uit?

De hekwerkklemmen en koppelingen van Allfence zijn eenvoudig te monteren. Je gebruikt de klemmen om het hekwerk stevig te koppelen en de schoren om ze te verankeren. Op die manier ben je gegarandeerd van een optimale afbakening van je terrein. Volg onderstaande stappen of bekijk onze instructievideo voor een snelle en vakkundige plaatsing van je hekwerk. Met behulp van onderstaande 6 praktische tips verzeker je jezelf van een stabiele afzetting.

 

Welke materialen heb je nodig voor montage van hekwerk?

• Powertool, sleutel 19

• Bouwhekken

• Blokken

• Klemmen

• Schoren

• Grondpinnen

• Hamer

• Handschoenen

Tip: met z’n tweeën de klus klaren is niet alleen leuker, maar maakt het werk ook stukken eenvoudiger.

 

Montage instructie

Stap 1
Haal de blokken van de stapel en leg ze uit op 3,5 meter van elkaar. Gebruik hiervoor een afstandsmeter, zodat de blokken direct op de juiste plek geplaatst worden. Dit bespaart je tijd.

Stap 2
Til de hekken met twee personen een voor een op en plaats de hekken in de blokken. Gebruik hiervoor de middelste gaten in de blokken voor extra stevigheid.

Stap 3
Verbind hek 1 en 2 door middel van een klem. Draai de moer los en steek deze door de hekken. Plaats deze klem op schouderhoogte (in 2e rij van boven) in het hek. Draai deze klem handmatig aan en zet ze vervolgens stevig vast met behulp van de powertool, sleutel 19. Deze klem zorgt ervoor dat niet iedereen het hekwerk kan openmaken. Goed monteren is dus van groot belang.

Stap 4
Stabiliseer de volgende twee hekken door een klem én een schoor te gebruiken. Draai de klem met de schroef in de schoor, schroef vast en verbind deze wederom met behulp van de powertool stevig aan het hek. Zoals je merkt is de montage van hek, klem en schoor van Allfence erg eenvoudig.

Stap 5
Plaats de schoor op de gewenste plek op de grond en veranker deze grondig met een grondpin. Sla deze pin met behulp van een klophamer diep de grond in. Tip: plaats hiervoor de grondpin in het kleinste rondje.

Stap 6
Vervolg deze manier van werken langs alle geleverde hekken. Zet alle hekken een voor een vast met behulp van een klem of een klem en schoor. Tip: voor de stevigheid adviseren wij om minimaal om de drie hekken schoren te plaatsen en deze middels een grondpin vast te zetten. Zo waarborg je extra stabiliteit.

 

Klaar? Je afzetting staat op een duurzame en solide wijze stevig in de grond. Het is bestand tegen een stootje dus kan het startschot gegeven worden. Zoals je kunt zien en lezen is het plaatsen van hekwerk niet moeilijk, het kost alleen wat tijd. Heb je deze tijd niet of wil je deze ergens anders aanbesteden dan kan Allfence monteurs op locatie inzetten. Allfence monteurs verzorgen dan de complete montage van hek, klem en schoren. Het hekwerk staat op die manier gegarandeerd snel en stabiel en jij kunt zorgeloos verder werken aan uw andere klussen.

 

Allfence biedt met haar uitgebreide assortiment aan hekwerk schoren, grondpinnen en bevestigingshaken een oplossing passende voor iedere specifieke situatie. Allfence levert altijd de juiste schoor of grondpin om het hekwerk stevig te verankeren. Zowel voor huren als kopen voorzien we je tot in detail van de juiste stabiliteit verhogende accessoires die voor extra stevigheid zorgen. Benieuwd? Neem dan direct contact met ons op.